Aan de slag met Spraydip

spuiten

Wil je je auto een make-over geven maar heb je een beperkt budget? Dan is Spraydip voor jou de ideale oplossing. Deze spraybare coating kan je namelijk heel makkelijk zelf aanbrengen, wat enorm in de kosten scheelt, maar toch voor een professioneel resultaat zorgt! In deze blog lees je meer over wat Spraydip precies is en hoe je het het beste aan kan brengen. 

Wat is Spraydip?

Spraydip is een vloeibaar rubberen coating voor je auto of velgen. Door de spuitmond is het erg makkelijk om zelf een professioneel resultaat te krijgen. Daarnaast vormt het ook nog eens een beschermende laag voor de lak eronder. Spraydip is er in allerlei soorten finishes: metalic, parelmoer, neon, mat of chameleon. Wanneer je erop uitgekeken bent, is Spraydip weer heel eenvoudig en krasvrij te verwijderen. 

Spraydip aanbrengen

Het aanbrengen van Spraydip is niet moeilijk, maar voor het beste resultaat is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste dien je de oppervlakte waarop je gaat sprayen goed te reinigen. Zorg ervoor dat deze vuil-, vocht- en vetvrij is, anders kunnen er bubbels onder het oppervlak ontstaan. Plak delen die je niet gekleurd wil hebben goed af. Afhankelijk van de kleur kan het nodig zijn om een primer te gebruiken, zodat de kleur optimaal tot zijn recht komt. Bij de basis- en metalic kleuren is dit niet van toepassing, maar bij de andere finishes wordt het sterk aangeraden. De aanbevolen verwerkingstemperatuur van Spraydip ligt tussen de 16 en 25 graden Celcius. Hogere of lagere temperaturen kunnen zorgen voor een oneven eindresultaat. Ten slotte is het van belang dat je Spraydip in parallelle banen en op gelijkmatige afstand aanbrengt. Spray alleen niet van té dichtbij, anders kan de coating gaan druipen. Je zal meerdere lagen aan moeten brengen om tot de gewenste kleur te komen, maar maak deze niet te dik, om oneffenheden in de coating te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post