Bedrijfsauto als ZZP’er, ontdek wat financial lease kan betekenen

Als je een eigen bedrijf hebt wil je mobiel zijn. Het kan een groot onderdeel zijn van je dagelijkse bedrijfsvoering, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je veel afspraken hebt en daardoor veel onderweg bent. Hoe dan ook je zult een stuk gelukkiger zijn als je een eigen auto hebt om dit te doen. Alleen is het voor ZZP’ers vaak moeilijk een auto te kopen. Omdat je hiervoor in een keer veel geld moet neerleggen is een financial lease ZZP vaak een goede oplossen. Hiermee voorkom je dat je financieel krap komt te zitten en kun je toch een bedrijfsauto aanschaffen.

We kennen allemaal wel een operational lease. Bij deze leasevorm betaald de afnemer een maandelijks bedrag aan de lease verstrekker. De afnemer mag in de auto rijden en alle onkosten worden gedekt. De auto is geen eigendom van de afnemer en levert hem na de leaseperiode weer in. 

Bij een zakelijke financial lease daarentegen wordt de afnemer van de lease eigenaar van de auto. Dit betekent dat deze zelf voor alle kosten moet opdraaien, die het hebben van een auto met zich meebrengt, maar de afnemer hem na de leaseperiode niet hoeft in te leveren. Daarnaast heeft het bezitten van de auto veel andere voordelen. De rente die over de lease wordt betaald kan van de winst worden afgetrokken en hetzelfde geldt voor de investeringskosten. Tot slot is de auto na het leasecontract eigendom van de afnemer, dus is de restwaarde van de auto voor de afnemer.

Al met al biedt een financial lease dus veel voordelen voor een ZZP’er. Het enige nadeel is echter dat voor extra onkosten zelf moet worden opgedraaid. Maar onder de streep zijn de voordelen waarschijnlijk groter, dus is dit een goede keuze als je als ZZP’er een bedrijfswagen wilt aanschaffen zonder veel vermogen.

Related Post