Beste kleding om te dragen op een elektrische scooter?

Als je van plan bent om op een elektrische scooter of motor te rijden, denk dan goed na over wat je aantrekt! Je moet namelijk goed nadenken over je eigen veiligheid voordat je een scooter gaat kopen.

Verplichte helmen

Het is wettelijk verplicht om er een te dragen! In scooter winkels vind je vaak een breed aanbod van goedgekeurde helmen. Als je een oude of 2e hands helm hebt moet die in redelijke staat zijn, d.w.z. niet gevallen of beschadigd, hij moet goed passen, want een loszittende helm is niet veilig en een nauwsluitende helm bezorgt je barstende hoofdpijn. We raden altijd een integraalhelm aan, of een flip-front als je dat liever hebt. We raden je echter af om een ​​jethelm te nemen, want hoewel ze legaal zijn, bieden ze geen enkele bescherming voor je gezicht of kin.

Jassen, het liefst ook in de zomer

Idealiter zou je altijd een goed gepantserd motorjack moeten dragen, een dikke warme waterdichte jas voor de winter en een lichte ademende jas voor de zomer. Het jack moet bij voorkeur gemaakt zijn van sterk materiaal van het type ©Codura of motorleer (geen high street fashion leer), ofwel dat, ofwel een spijkerjack met meerdere lagen eronder.

Een stevige broek

Je moet iets sterks op je benen dragen, het minimum is spijkerbroek en niet degene die gescheurd is met blootliggende huid. Beter nog zou zijn motorjeans, motor textiel of goed motorleer. Korte broeken, trainingsbroeken of katoenen pantalons bieden geen bescherming wanneer je een val maakt op hoge snelheid. Een goede broek kan de schade enigszins beperken. 

Handschoenen

Je zult verbaasd zijn hoe koud je handen op een scooter kunnen worden zonder handschoenen en je zult nog meer verbaasd zijn hoe afleidend dat koude gevoel kan zijn. Er is echt geen vervanging voor motorhandschoenen, want niets anders is voldoende. Lichtgewicht zomer handschoenen voor als het warm is en dikke waterdichte handschoenen voor de winter. 

Schoenen, do’s en don’ts

Je voeten moeten warm en droog blijven, want vroeg of laat moet je in de regen door een plas rijden. Als je alleen maar sportschoenen aan hebt, heb je ijskoude, kletsnatte voeten! Niet alleen dat, maar je hebt ook iets nodig dat je enkel ondersteunt en beschermt voor het geval je een ongeluk krijgt. Wij raden sterke leren laarzen aan zoals Dr. Martens, wandelschoenen, Magnum laarzen, of beter nog motorlaarzen. Absoluut GEEN STALEN TEENCAPS, teenslippers, zachte canvas dekschoenen, kantoorschoenen, alles wat slechts een instapschoen is, hoge hakken of laarzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post