Geld besparen op je autoverzekering

autoverzekering afsluiten tips

Als eigenaar van een auto ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Aan een goede autoverzekering ben je enkele honderden euro’s paar jaar kwijt. Dat is natuurlijk een hoop geld en het is goed om te weten dat je met een aantal slimme tips veel geld kunt besparen. In dit artikel vertel ik je er meer over!

Tip 1: vergelijk verzekeraars

Het aanbod van verzekeraars is uitgebreid en het kan enorm lonen om de verschillende verzekeringen eens goed naast elkaar te leggen. Hiervoor vind je op internet verschillende handige tools. Je voert wat basisinformatie in en binnen twee minuten zie je premies van verschillende aanbieders. Zo voorkom je dat je kiest voor een te dure verzekeraar. Zo’n handige online tool voor autoverzekeringen vergelijken vind je op deze website

Tip 2: de juiste dekking

Veel mensen kunnen besparen op hun autoverzekering door een andere dekking te kiezen. Het komt namelijk nogal eens voor dat auto-eigenaren te veel premie betalen omdat ze de auto ‘oververzekeren’. Je wil goed verzekerd zijn en daarom kiezen veel auto-eigenaren voor een uitgebreid pakket. Dat is in principe niet gek, want een auto is een waardevol bezit. Wél is het natuurlijk zonde als blijkt dat je te veel betaald.

Over het algemeen zit je bij het kiezen van de juiste dekking goed als je de volgende richtlijn aanhoudt:

  • Voor (relatief) nieuwe auto’s van 0 tot 6 jaar oud: WA-Casco verzekering
  • Voor auto’s van 6 tot 12 jaar oud: WA-Plus verzekering
  • Voor auto’s van 12 jaar of ouder: WA verzekering

Bron: VergelijkDirect

Tip 3: betaal de premie in één keer

De meeste mensen kiezen er standaard voor om de verzekeringspremie maandelijks af te dragen. Best logisch, want voor veel mensen is de verzekeringspremie een fors bedrag. Wat niet iedereen weet is dat verzekeraars vaak een toeslag berekenen bij het maandelijks betalen van de verzekeringspremie. Als je het je kunt veroorloven om de premie in één keer te betalen, ben je dus vaak een paar tientjes goedkoper uit. 

Related Post