Wielnaven bevinden zich in het midden van het wiel

wielnaven

De wielnaven worden alleen in uitzonderlijke gevallen vervangen, bijvoorbeeld na een ongeval. Er kan ook schade ontstaan door het materiaalfout. Zelfs als de naaf niet volledig is vernield, moet deze onmiddellijk worden vervangen. Zelfs een kleine scheur kan leiden tot een serieuze afbraak. Een defecte wielnaaf heeft ernstige gevolgen. Zo kan het wiel tijdens het rijden eraf vallen. De auto wordt oncontroleerbaar en het is erg moeilijk om de beweging van het voertuig te beïnvloeden.

wielnaven

Demonteer de wielnaam met het gemonteerde wiel

 Het is beter om de naaf te demonteren met het gemonteerde wiel. Nadat je de dop met behulp van een speciale sleutel hebt verwijderd, draai je de ronde moer met sleuf voor haaksleutel los. Gebruik voor persoonlijke veiligheid de displaystandaard nadat de auto is opgetild. Als het wiel als eerste wordt verwijderd, moet de naaf worden bevestigd. Anders draait de as ook.

wielnavenHet is vrij moeilijk om in een vroeg stadium de defecten aan het onderdeel te diagnosticeren. Hiervoor heb je gespecialiseerde apparatuur nodig, die verkrijgbaar is bij servicestations. Daarom is het verstandig om voor het diagnosticeren van defecten een bezoek te brengen aan de autogarage. Hier beschikken ze over zowel de juiste kennis als het juiste materieel.

Related Post